tisdag 19 augusti 2008

Rikemansfolk.

Jag var på väg hem till mamma idag, och gick och tänkte lite på pengar.
Visst, det är fruktansvärt tråkigt. Deprimerande... Att ha det dåligt ställt med pengar alltså. Men å andra sidan är det ju väldigt nyttigt också.
I alla fall att ha det illa ställt en period i sitt liv. Man får en helt annan syn på pengar och deras värde. Man lär sig hantera dem. Lär sig att få dem att räcka (jodå, jag vet att de oftast inte gör det...). Ja, det är nog nyttigt...

Jag tycker att alla borde få vara med om en sådan period någon gång i sitt liv. Och då menar jag alla rika typer. Alla de som är helt oberoende av pengar. Som inte bryr sig om priser och kostnader. De som kan gå ut på stan och lätt handla upp 20 000 kronor på kläder, skor och väskor. Eller köpa senaste tekniska prylarna utan att det märks på kontot.

Och speciellt alla politiker. De har säkert fått allt serverat på silverfat sedan de föddes. Hur ska en sån människa kunna styra Sverige? För största delen av Sveriges befolkning är medel-Svensson, med en lagom okej inkomst, och alldeles för mycket utgifter. Med en typisk krösus på toppen kan det inte bli annat än illa för alla som har det dåligt ställt innan.

Jag önskar mig ett välbetalt, roligt jobb. Åtminstone ett där jag kan få över 10 000 i månaden. Jag tycker jag kan förtjäna det nu när jag har levt på minimum hela detta året. Tråkigt värre... Men det löser sig till slut. Det gör det alltid.
Puss!

1 kommentar:

kultjej sa...

jag tänker på krösus sork i bamse när jag läser. Jag håller med!