måndag 16 februari 2009

Monster till salu!

Ett mycket vackert, men skrämmande högljutt monster säljes till ett bra pris. Låt er inte luras av dess vackra yttre, för under ytan döljer sig ett fruktansvärt beteende som kan få även han där uppe att hoppa högt...

Ja, Kelly är hemsk just nu! Hon vaknade nog minst en gång i timmen under hela natten, och till sist nästan vägrade jag att slänga av mig täcket och upp i kylan. För, som jag nämnt många gånger tidigare, så är vår lägenhet fruktansvärt kall när det är minusgrader ute! Och när man väl kommit till rätta och fått upp värmen under täcket, ja då ska man ta sig upp igen. *huttrar*
Hela dagen har varit rent gnällig och skrikig. Nu i eftermiddag var hon så trött, därav gnället, men eftersom hon ska sova ganska tidigt om kvällarna så får hon inte sova mer än en gång (ja, oftast inte i alla fall...) under dagen. Med andra ord var det bara att stå ut med en skrikande unge runt benen mitt i matlagningen.

Nope, inget mer gnäll nu. Är bara så jäkla slut i huvudet just nu, och behövde avreagera mig lite i form av ord. *s*
Jag har lyckats packa ner lite mer av köket nu. Mest glas då, men det är i alla fall något. ag skulle vilja hinna med så mycket nu på lovet, men måste väl prioritera. Jag antar att packning kommer ganska högt upp på listan eftersom jag har en tendens att låta allt vänta till sista stunden. Därför blir det oftast kaos och panik när vi ska göra något. *s*
Bokade in en tvättid i morgon mellan 14 och 17. Helt värdelös tid egentligen! Då är ju i stort sett hela dagen bortblåst... Å andra sidan kan vi ju passa på att gå ut en sväng på förmiddagen, och sedan hoppas på att det är lite sämre väder under eftermiddagen så man kan vara inne utan att få dåligt samvete. :)

Jag råkar veta att vi har lite glass i frysen, och det tänker jag faktiskt smaska i mig! Jag får skylla på mitt låga blodsocker, så jag slipper våndas över mitt hetsätande. ;)
Puss hej!

1 kommentar:

Anonym sa...

jag har ett recept på MjölkchokladpajIngredienser 8 bitar

3 dl vetemjöl eller siktat dinkelmjöl
2 msk socker till degen
150 g kylskåpskallt smör
1 st ägg till degen
1 st apelsin, rivet skal från
Fyllning:
300 g mjölkchoklad
2 st ägg
4 st äggulor
0,5 dl strösocker
Till servering:
lättvispad grädde
Gör så här

1 Häll mjöl och socker i matberedarens skål. Tillsätt det kalla smöret i små kuber. Mixa snabbt ihop till en smulig massa, eller använd fingertopparna.
2 Tillsätt ägget och apelsinskalet. Mixa snabbt ihop till en degboll. Låt degen vila i kylen i en plastpåse cirka 1 timme, då går det lättare att kavla eller trycka ut degen i formen och den färdiga pajen blir sprödare.
3 Kavla eller tryck ut degen i en osmord pajform, gärna med löstagbar kant,som mäter ca 26 centimeter i diameter. Nagga pajbottnen med en gaffel. Ställ in formen 30 minuter i kylen eller 10 minuter i frysen.Då halkar degen inte lika lätt ner i formen under gräddningen.
4 Sätt ugnen på 200 grader.Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10–12 minuter.

Fyllningen:

1 Sätt ugnen på 200 grader.
2 Smält chokladen över vattenbad eller i mikrovågsugnen.
3 Vispa ägg,äggulor och socker poröst. Blanda ner den smälta chokladen i äggsmeten, lite i taget. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet.
4 Grädda pajen i mitten av ugnen cirka 15 minuter. Fyllningen stelnar ytterligare när pajen kallnar. Låt pajen kallna och garnera med hyvlad mörk choklad vid servering.