tisdag 19 januari 2010

Leos lekland

Hej på er!
Idag har vi haft en toppendag med Vickan och Hannes! Åkte in till Kalmar efter att de varit här och hämtat upp oss, och kom fram runt halv elva. Där ägnade vi 4 timmar åt att hoppa hoppborg, studsa studsmattor, skjuta bollar, bada i bollhav, åka rutschkanor och klättra i höga klätterställningar. Jag hade nog roligare än Kelly där ibland. Hahaha!
Det blev alltså ingen direkt sömn för något av barnen idag, och Kelly vaknade ju dagen till ära ganska tidigt till på köpet... Nåja, en tupplur på vägen hem efter att vi varit på Maxi en sväng, och så klarade hon sig nu till läggdags. Hon ligger dock fortfarande och ropar lite på mig med jämna mellanrum, men jag vet att hon bara vill köra med mig för att slippa sova. <3

I morgon ska hon vara på dagis mellan 9 och 14, så jag hinner uträtta lite ärenden. Ska förbi biblioteket och hämta lite böcker jag reserverat, göra upp en meny för resten av veckan (jag har bestämt mig för att försöka mig på en improviserad form av GI-metoden...) förbi Hjulet och kolla läget, betala lite räkningar and so on... Jag lyckas nog hålla mig sysselsatt i alla fall. Dessutom tänds en ny låga i mitt liv i morgon, eftersom jag ska få mina pengar från CSN äntligen! Jag är som lyckligast när jag har pengar att röra mig med. *s*

Martina kommer strax, och vi ska köra ett pass striptease aerobic.
Tänkte fixa lite bilder åt er senare ikväll, från leklandet, så ni får se hur vi hade det. :)

Jag har tänkt lite på jämställdhet i samhället. Vi har nyligen jobbat med det i skolan, och jag tycker faktiskt det är ett väldigt intressant ämne. Jag ser det ur min synvinkel exempelvis, efter att jag pratat lite med x:et.
Han får ofta beröm från folk ute för att han är så duktig som lyckas få ihop tillvaron och klara sig som ensamstående pappa. Jag däremot får mest skit för allt jag gör och inte gör. Ja, inte av mina vänner såklart, de stöttar mig i vått och torrt! Ja, visst är det jävligt synd om mig... *s*
Han och jag festar precis lika mycket när vi är barnlediga, men han får aldrig höra ett knyst om det, medan jag däremot blir offer för misstänksamhet och elaka kommentarer om mitt föräldraskap.
Han blev heller inte på långa vägar lika klandrad för perioden då han fjantade runt med en annan brud som jag blev när jag befann mig i ungefär samma situation.
Det är en självklarhet i samhället att tjejer ska behandlas med större misstänksamhet än killar. Det killar gör ska respekteras och uppskattas på ett helt annat sätt, men även dom blir ibland utsatta för skeptiskt bemötande ibland, får inte glömmas!
Visst är det fel?! Mer jämställdhet tack.

Nej, nu ska jag börja fixa lite med bilderna i väntan på min älskade pulla.
See ya!

1 kommentar:

Anonym sa...

Precis så är det...Pappor är jätteduktiga, när de gör det man som förälder ska göra, medan det är en självklarhet att mammor ska göra det mammor. Likadant är det med festande och annat. Tar en kille hem en tjej är han en riktig man, medan om man som kvinna gör samma sak är en slampa...konstigt?Tyvärr smittas man som människa av denna osagda regel...Märker att jag nog själv gör samma sak ibland...bättring!