torsdag 4 februari 2010

And nothing else matters

Hej på er!
Idag är Kelly på dagis, vilket innebär att hon alltså var feberfri även idag. Hon blev jätteglad när vi kom dit, och hade inte ens tid att säga hejdå. Jag antar att hon behövde göra av med lite överskottsenergi hon samlat på sig nu när hon varit hemma ett par dagar. :)

Jag har legat nerbäddad i sängen och läst lite i Libergs bok, tagit hand om mitt enorma diskberg och packat Tradera-paket. Det suger det här med Tradera. Jag började ju lägga ut auktioner där för att se om jag kunde tjäna lite pengar på det. Men icke... De första tre grejerna jag sålde tjänade jag åtminstone 244 kronor på, men då gick nästan 150 spänn åt på frakten. Nu i måndags sålde jag en jacka och en jättefin dress, och tjänade hela 2 kronor (+ frakt). Det innebär att jag nu inte tänker lägga ut fler auktioner. Ska jag inte tjäna mer pengar på det kan jag lika gärna spara på kläderna, eller ge bort dem till folk jag känner. Jag har ju inga exklusiva kläder från Polarn och Pyret o dyl. och det kanske är där det faller?

Idag känns livet ganska tungt igen. Jag börjar tröttna på att åka berg- och dalbana såhär om jag ska vara ärlig. Jag behöver något närliggande att se fram emot, vilket jag också har om jag tänker efter, men det är så mycket andra problem och funderingar som liksom överskuggar det positiva. Om bara några veckor åker vi ju till Halmstad, och det är vad jag ser fram emot mest i nuläget. Men innan dess är det många dagar att ta sig igenom. Den här veckan är så väldigt bra med tanke på att jag har Kelly, men nästa då? Jag går bara i skolan två dagar, och resten av tiden då. Ska jag behöva sitta här hemma och räkna minuterna? Svar: NEJ. Det är klart jag ska sysselsätta mig lika hårt som alla andra barnlediga veckor, men nu har jag ju ingen fet plånbok till hands om det behövs. Pengar är viktigt...

Jag ska hinna skriva klart och skicka in mitt individuella arbete om svåra ord nu innan jag ska iväg och hämta Kelly vid två. Jag ska kolla kontot och se om jag fått in mina två kronor plus frakt, så jag kan skicka iväg paketen. Hoppas innerligt att frakten inte går på mer än beräknat, för då får mina kära köpare minsann vänta på paketen tills jag fått pengar.
Det är ju helt okej väder idag (jag har kommit på mig själv med att inte sucka över snön alls mycket den här vintern! Nej, jag gillar det faktiskt...) så jag antar att vi får passa på att leka lite ute. Ägna lite tid åt att sätta in lite kort i mina fotoalbum också. Nåja, får sätta igång med mina must-do-grejer...
Ciao!

4 kommentarer:

Linda sa...

Ja men du tar väl betalt för frakten?! Den ska ju inte du stå för...!!!
De ska ju betala frakt + vad de köpt kläderna för...

Linda sa...

Eller kanske ska förtydliga mig, innan jag skriver...vad menar du med att "tjäna" på tradera?
Ska du få tillbaka det du köpt kläderna för?
Jag säljer en del på tradera, och jag ser det som att varje krona jag får är bättre än att kläderna ligger här hemma och tar plats ;)

Men visst, det är en himla massa jobb med det...innan man väl kan luta sig tillbaka och bara se pengarna komma in på kontot :)

Ge inte upp än ;)

Anonym sa...

Har du missat att man som säljare tar betalt för frakten? Jag skulle aldrig betala frakten när jag säljer något, det gör köparen.

Tiagirl sa...

?? Men du betalar ju inte frakten?