onsdag 3 februari 2010

Stora maskiner och underbara pajer

Good evening!
Room Service gick på teven ikväll, och jag var lyrisk som vanligt. Jag älskar verkligen Johnnie och Mattias, de lyckas alltid lika bra! Ja, såklart gör ju inredningsarkitekterna ett minst lika bra jobb, men det är ju killarna som gör hela programmet. *s* Jag tycker det är så himla roligt med inredning, och var faktiskt inne på att utbilda mig till sådan arkitekt ett tag. Insåg väl att det kanske inte är som klippt och skuret för mig, så jag låter det vara som en fritidshobby. Inte för att jag har det så underbart vackert här hemma, men med lite pengar och tid skulle jag få det lovely! ;)
Simon & Thomas däremot är inget jag ödslar en enda minut på. Jag tycker att de är fruktansvärt löjliga och hänsynslösa. Dels det här med att en av dem pratar svenska och den andre engelska. What's the deal with that liksom?! Såg lite av ett program, där de totalförstörde flera av en familjs grejer bara för att de tyckte det var roligt. Oacceptabelt om ni frågar mig...

Idag har varit en jättebra dag på alla sätt och vis! Jag tror att det kommer kännas lite lättare att lämna bort Kelly på söndag, med tanke på att jag har fått spendera så mycket tid tillsammans med henne. Vi gick upp efter halv nio och käkade frukost, och jag ringde till Kotten och informerade om att Kellan stannar hemma denna dagen också.
Försökte lägga upp dagen, och kom fram till att jag skulle storstäda. Sagt och gjort, medan Kelly kikade på Pippi inledde jag veckans storstädning. Mina katter fäller fruktansvärt mycket hår just nu, och det finns inget värre än små pälstussar som flyger omkring längs listerna så fort man susar förbi. *s*

Rent och snyggt blev det i alla fall, och när alla ytor var dammade och torkade och golven skinande rena (nåja, så skinande rent det kan bli på ett sprucket, sunk-parkettgolv och gamla plastmattor...) fixade jag lunch åt Kelly, och la henne sedan för en powernap. Jag hann både äta och läsa lite i Libergs bok "Hur barn lär sig läsa och skriva" som är obligatorisk litteratur till duggan på fredag... Måste fortsätta nu ikväll. *suckar*

När hon vaknat igen fikade vi och ägnade en timme åt att titta i mina fotoalbum. Mycket uppskattat tydligen. ;) Jag bestämde mig för att vi behövde komma ut och leka lite. Kelly har varit feberfri hela dagen, så jag ansåg att det inte skulle göra någon större skada med lite frisk luft och pulkaåk.
Vi hamnade på lekplatsen här borta *pekar* och åkte pulka, rutschkana, gungade, lekte affär och rullade runt i snön som två knubbsälar (ja, en åtminstone... *s*). På väg hem fick jag se lite blinkande ljus, och drog med mig prinsessan i pulkan för att inspektera. Det visade sig vara sopbilen som var här för att tömma containrarna, och Kelly blev helt till sig! Hon älskar ju verkligen stora maskiner med blinkande lampor (säg ett barn som inte gör det... *s*), så där blev vi stående ett bra tag. Sopgubben tittade lite konstigt på oss, han var väl inte van vid en så entusiastisk publik. Haha! Dock blev hon rädd när containern skulle "bankas" ur, så vi fick gå.

Nu innan jag la henne för kvällen har vi hunnit äta lite, borsta tänder och läsa en godnattsaga. Hon får alltid ligga med lampan tänd och läsa lite själv innan hon somnar, och för det mesta somnar hon snabbt. Inte idag tydligen... Hon ligger fortfarande, drygt en timme sedan läggning, och ropar på mig ibland. All den friska luften var tydligen inte bra för kvällrutinerna... *tss* Var dock inne och släckte lampan nu, så det dröjer nog inte länge förrän hon sover.

Jag lagade en underbar kycklingpaj ikväll! Tog resterna från måndagens kyckling och blandade med purjolök och massa svamp. Lite äggstanning och så in i ugnen. Superenkelt och helt underbart gott! Jag älskar verkligen pajer av alla de slag. :)
I morgon blir det dagis för prinsessan om temperaturen inte ändrar sig under natten. Jag behöver verkligen plugga inför fredag, och det är faktiskt ganska omöjligt när jag har henne hemma. Just i detta ögonblick ska jag sätta punkt och återgå till boken. Varför ska det vara så tråkigt att läsa när man är tvungen...
Puss hej!

Plogbilen körde förbi utanför, och Kelly blev galen och ville titta!
"Takto! Häftigt!" *fnissar*
Mitt allt. <3

Inga kommentarer: