onsdag 17 mars 2010

Nervous breakdown

Hej på er!
Jag har snart smällt i mig en underbar morot, och ska strax sätta igång att plugga ett par timmar innan bussen går till Kalmar. Jag måste bara peppa mig lite först känner jag, för jag tror jag är på väg att falla ner i ett nervöst sammanbrott. Jag kan inte ha så höga krav på mig själv som jag faktiskt har! Ständigt denna prestationsångest över både mammaveckorna, skolan, hemmet och mig själv. Det finns inte tillräckligt med tid att få det som jag vill ha det, och jag måste helt enkelt acceptera att det mesta får förbli lite sisådär. Huvudsaken är att jag gör mitt bästa i alla lägen!
Jag fokuserar gärna och ofta på allt det negativa i allt jag gör.


Under mammaveckorna har jag ångest över mycket... Att jag inte lyckas få Kelly i säng i tid om kvällarna, att vi aldrig kommer iväg i tid till dagis på morgnarna, att vi kanske tittar alldeles för mycket på teve när vi är hemma, att jag inte lyckas borsta tänderna på henne varje dag och mycket mer. Varför kan jag inte istället fokusera på det som faktiskt är jättebra?! Att hon får tillräckligt med mat varenda dag, att vi alltid hittar på något speciellt när hon är hos mig, att jag är väldigt pedagogisk och ger henne mycket stimulans i utvecklingen och att jag gör precis allt jag kan för att hon ska må bra! Jag är världens bästa mamma och Kelly är en frisk, pigg och glad liten tjej som det verkligen inte går någon nöd på. <3

Skolan kräver också mycket energi. Jag läser nästan aldrig det jag ska ha läst, jag börjar aldrig med saker och ting i tid och lägger alldeles för lite tid på att plugga. MEN jag har motivationen och gör oftast så gott jag kan. Jag kommer på alla föreläsningar och andra schemaförlagda grejer så länge vi är friska här hemma, oavsett hur trött, deppig eller hängig jag än må vara.
Att lägenheten städas alldeles för sällan är också ett orosmoment eftersom jag är rätt pedantisk och vill ha det rent och snyggt omkring mig. Ekonomin är också, som ni alla säkert vet, ett stort problem för mig, men jag lyckas ALLTID få ihop tillvaron hur knapert det än är. Då spelar det ingen roll om jag ligger efter med en och annan räkning ibland eller att jag får räkna varenda öre när jag är och handlar för att få pengarna att räcka. Jag är jätteduktig som lyckas betala alla mina räkningar varje månad, ha mat hemma åtminstone veckorna då prinsessan är här och dessutom unna både mig och Kelly lite skoj ibland.

Ja, jag MÅSTE börja fokusera på allting jag gör BRA i livet. För som det är nu krävs det så väldigt lite för att jag ska flyga i taket och nästan spy av ångest många gånger. I morse räckte det med att katten gjorde sina behov i kattlådan och orsakade en mindre härlig doft i lägenheten, för att jag skulle börja hyperventilera... *ts* Kelly undrade om jag var arg på henne, men det var jag såklart inte! Det är jag dessutom väldigt noga med att förklara för henne, och istället berätta vad det är som gjort mig irriterad.

Sådärja, nu kan jag nog lägga energin på att plugga lite istället. Ska lägga upp en plan för vad jag ska skriva i min hemtenta, och skriva ihop ett grundmanus till dockteatern jag måste redovisa om en vecka. Jag är snurrig i huvudet och har spänningshuvudvärk, men det hinner säkert ordna till sig innan jag ska åka in till skolan.
Ha en underbar dag så hörs vi ikväll!
Puss hej

Inga kommentarer: