tisdag 2 mars 2010

Utmaning!

Jag har blivit utmanad av Linda. :)

  • Varje "spelare" börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv.
  • Bloggarna som blivit utvalda ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Tills slut väljer bloggaren ut sex nya bloggare och gör en lista av deras namn.
  • Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras blogg och låter dem veta att de blivit utvalda och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

1. Jag drömmer om att öppna ett litet café med egenhändigt gjorda pajer och bakverk. Och så ska jag bli lärare! ;) Jag älskar att laga mat och baka, men fortsätter drömma. En dag kanske jag står där i mitt lilla café och bakar paj till alla gäster. :)

2. Jag har enorm beslutsångest! När jag var liten kunde jag stå i säkert en halvtimme framför listan med glass, och höll till slut på att börja gråta för att jag inte kunde bestämma mig! Det har dock blivit bättre med åren, men jag kan inte ex åka in till stan och shoppa kläder utan att ha med mig ett smakråd. :)

3. Ända sedan jag var liten har jag haft massor av eksem. Blöjeksem, böjveckseksem, handeksem, eksem vid öronen och på ögonlocken... Dessutom är mina armar och ben fulla med små knottriga prickar som tyder på väldigt uttorkad hud. Allt detta har lett till att jag blir skiträdd så fort Kelly får utslag, och smörjer henne till förbannelse för att bli av med det.
Nu är mina eksem i stort sett borta, men jag dras fortfarande med utslag mellan fingrarna när jag blir stressad. Nuförtiden försvinner de dock med lite hydrokortison... Jag vet inte hur mycket tid och pengar mina föräldrar lagt på att försöka hitta orsaken till eksemen, men inget förutom graviditet hjälpte... *s*
Enda svaret jag fick på senaste läkarbesöket på hudavdelningen i Kalmar var "Det där kommer du få leva med, eksem försvinner aldrig!" Är det konstigt man blir avigt inställd till vanliga läkare?

4. Det enda jag uppskattar på min kropp är mina ögon och min mun. Jag kan inte visa mig naken utan att få ångest, och är totalt övertygad om att alla som lyckas tycker att jag är motbjudande.

5. Jag tycker att toaletter är det äckligaste som finns, och får nästan panik när Kelly tar i något annat än locket och sitsen! *s*

Det är jättesvårt att hitta saker som jag inte redan skrivit om här i bloggen, men hoppas mina erkännanden duger. Haha!
Jag utmanar:
Martina
Sanna
Alice
Rebecca
Nathalie
Ida

1 kommentar:

Anonym sa...

Blir ledsen över att du ska behöva känna så för din kropp. Bland annat därför att du verkligen är snygg, men oavsett om man "passar in i mallen" eller ej betyder kroppen så mycket mer än att bara vara ett objekt för beundran eller attraktion. Tänk på vad den har uträttat (graviditet t.ex., vilken sak!) och försök att älska allt det som den gör för att hålla dig vid liv, varje dag. Det är så lätt att ta för givet. Samtidigt vet jag att det inte är lätt att respektera sig själv och sina "fysiska förutsättningar"..
Om en man inte skulle kunna stå ut med din figur, hur just DU ser ut, är det honom det är fel på, inte på dig. Det är idealen som är tokiga, det är inte din kropp det är fel på. Ge inte dumhuvudena som sa att man var "ful och fet" på mellan- och högstadiet rätt. Stå på dig! Kramar!