onsdag 26 maj 2010

Onsdag = lillördag

Hur har ni firat den här lillördagen? Själv firade jag den genom att ta ett jävligt varmt bad när Kelly låg på plats i sin säng. Jag höll på att börja koka när jag insåg att jag nog borde gå upp, trots att jag inte legat där längre än en kvart. Bada är skönt men oh så långtråkigt. :P

Det var med ögonlock tunga som bly jag ramlade ur sängen och gjorde oss redo för ännu en dag på dagis/skolan. Sov på bussen hela vägen in, och piggnade faktiskt till någorlunda. Det är konstigt det där, att man kan slockna direkt på bussen men alltid vakna lagom till att man ska gå av. Kanske ska man kalla det tur?
Vi hade en lagom intressant föreläsning om läs- och skrivsvårigheter innan gruppen och jag jobbade flitigt med sista examinationen för terminen. Snart är det "sommarlov" och jag kan knappt fatta att jag redan pluggat på högskolan i ett helt år! Nu är det bara tre kvar... *s*

Det var gårdsfest här i Ljungnäs idag. X:et kom förbi och lekte lite med prinsessan, och jag fick snällt sitta och titta på med några trevliga grannar, käka grillad korv, bullar och dricka kaffe. Tänk att de verkligen bjöd på allt det där, Hyresgästföreningen! Det är väl det minsta de kan göra såhär en gång om året, som plåster på såren för de höga hyrorna (ja, jag vet att hyrorna i Mönsterås är billiga i jämförelse med andra ställen...) och det dåliga underhållet.
Trevligt var det i alla fall, och till och med solen bestämde sig för att titta fram! Vi blev dock besvikna över att de aldrig plockade fram hoppborgen som de utlovat på välkomstlapparna. Barnen hade ju sett fram emot det!

Jag har lite ångest just nu. Vågen var inte alls på min sida häromdagen, och jag såg till min fasa att jag gått upp ett kilo! Det låter futtigt, men känns i hela kroppen. Man känner sig liksom klumpigare, obekväm i sina kläder och inte alls särskilt fin... Jag försöker ändra matvanorna lite (jag som inte ens har några...), men det resulterar snarare i att jag äter för lite och för dålig mat så att jag ständigt känner mig låg och hungrig istället.
Ikväll kom jag till insikt och beslöt mig för att försöka introducera en del av Viktväktarmaten. Den mådde jag bra av, och magen slutade faktiskt göra ont efter ett tag! Det där med ständigt magont och illamående är faktiskt inget vidare...

I morgon ska Kelly vara på dagis trots att jag är ledig från skolan. Jag har planerat in en frukostdejt med Sanna på Lilla bageriet, och ser väl till att få räkningarna betalda innan jag hämtar hem prinsessan. Jag vill försöka få hem henne så tidigt jag kan, för klockan halv fem drar jag med brudarna in till Kalmar och spanar in nya Sex & the City-filmen. Kommer bli awesome!
Nu ska jag bjuda er på lite bilder från dagen innan jag lägger ner och slänger mig i säng.
Sov gott och dröm sött!
With love/Cecilia


- Pappa, spindelnät!
Det var tydligen för läskigt, så hon bojkottade rutschkanan totalt. ;)
Visst är det vackert det där med blommiga träd och blå himmel? :D
Tittut!
Underbart i solen! Dessutom har jag ju bestämt mig för att försöka gilla fräknarna i år... *s*
Den galna jakten på mamma Cecilia!

1 kommentar:

citronlime sa...

Kul med gårdsfest!
Dock håller jag nog inte med om att hyrorna i Mås är låga, snarare högre om man jämför med andra och särskilt för vad man får för det!!!

Äta regelbundet är absolut bästa sättet att hålla vikten; 5-6 mål per dag. Frukost-mellis-lunch-mellis-middag-mellis.
(ja man får faktiskt äta sent på kvällen, bättre att hålla igång förbränningen)
Och skippa vågen, och kolla kläderna istället. Vågen pendlar ju en massa, under samma dag kan det skiljer uppemot 1.5 kg!

Och avis på dig är jag, jag vill väl också se SATC 2!!!