fredag 20 augusti 2010

Fredagstankar

I'm alive!
Ja, helt ärligt. Jag passade bara på att ta en liten paus från bloggen en extra dag. Mycket dålig stil, jag vet...
Igår följde vi med älskade Nathalie till hennes pappa i Torsås (eller som Kelly säger: Trosås) och hälsade på. Han bor så jäkla fint, med skog, hästhagar och stora ängar runtomkring vilket innebär att Cecilia goes bananas! Det finns inget bättre än natur, att sitta på en sten ute i skogen och lyssna på vinden i trädtopparna måste helt enkelt vara bättre än någon annan avslappningskur i hela världen. Jag skulle nog inte klara av att bo året runt i en storstad utan tillgång till vare sig skog eller hav...

Vi tog en kort promenad i skogen med deras hundar och upptäckte något väldigt gott längsmed stigen. Kantareller! :D På den korta biten, som inte alls var tänkt som en svamp-plockar-promenad, fick vi ihop en del. Bestämde oss för att åka tillbaka nästa vecka och verkligen ge oss på att plocka massor av svamp. Japp, jag ska skaffa mig ännu fler vuxenpoäng har jag tänkt. Nu är det snart bara sylttillverkningen som saknas på meritlistan. ;)

Livet kan nog jämföras med en spelplan har jag tänkt. Varje människa har en individuell spelplan med olika utmaningar och uppgifter att genomföra under livets gång. Man förväntas lära sig något nytt och viktigt av alla jobbiga eller mindre jobbiga saker man ställs inför, och varje människa man möter lär man sig något av.
Jag har fått lära mig att man aldrig ska döma hunden efter håren - en person som ser hård och kaxig ut kan lika gärna vara en riktig mjukis, precis som att en till synes helyllekille kan vara ett riktigt svin.
Jag har fått lära mig säga nej. Många gånger. ;)
Jag har lärt mig tyda signaler och blivit bättre på att läsa av människor.
Jag har fått lära mig att stå för mina åsikter.
Jag har lärt mig att inte lita på någon - och allra minst på mig själv.
Ja, jag har fått lära mig så väldigt mycket på bara det senaste året. Så jag kan inte låta bli att fundera på vad jag ska lära mig av den här situationen? Ta itu med min enorma beslutsångest kanske? Det ska i vilket fall som helst bli väldigt intressant att se hur allt utvecklar sig. :)

Nu är det hög tid för mig att sova! I morgon är det lördag - en dag full av möjligheter. :)
Sov sött alla kära läsare!
With love/Cecilia

Inga kommentarer: