torsdag 18 november 2010

Kärleksbrev från Kiruna

Jag blev så upprörd när jag kom hem från skola och hela köret igår. På golvet låg ett litet sött kuvert från Radiotjänst. Jag hade mina misstankar och de besannades när jag öppnade och fick se att de krävde att jag snarast skulle anmäla mitt tv-innehav.

De sprang runt utanför mitt hus och ringde på dörren sent på kvällarna för ett par veckor sen. Jag har mina skäl till att inte öppna dörren för okända män så sent på kvällarna, samma skäl som de allra flesta ensamma tjejer antar jag... Lyckligtvis (för honom) var Kelly hos Martin den vecka han trakasserade mig. Hade han mot förmodan kommit och ringt på dörren när Kelly låg och sov här hemma så hade han fått springa. Fort!
I vilket fall som helst så stod det i brevet att de hade observerat att jag hade en TV-mottagare (något flashigt ord för en helt vanlig TV antar jag...) och om jag inte anmälde mitt innehav inom si och så många dagar skulle de minsann kontakta polisen. Jag är så jäkla sur just nu...

Att bli tvingad till att betala tv-avgiften är ungefär som att tvingas betala bilskatt trots att man inte har någon bil.
Inför något annat jäkla system istället vettja! Betalar man inte avgiften? Nej men fine, stäng av SVT och de andra jäkla skitkanalerna på tv och radio för den personen och lämna över detta till de personer som faktiskt vill betala och som ser SVT, Sveriges Radio och UR som något värdefullt... Jag är inte en av dem!

Visst, Barnkanalen är bra men knappast värd så mycket pengar. Nuförtiden tittar vi bara på film eller Cartoon Networks (till min förfäran) här hemma ändå...
2000 spänn per år kan man göra mycket annat för!

6 kommentarer:

citronlime sa...

En vän råkade ut för samma sak nu i veckan. I hennes brev stod det att de sett det genom fönstret.
Saken är bara den att de måste verkligen stå med näsan tryckt mot fönstret för att se in i hennes lägenhet samt gå runt och in på bakgården.
Är det ens lagligt?!?!

Anonym sa...

mycket klokt cecilia! det med att införa ett annat system för för mig kan de också gärna få stänga av skitkanelerna bara jag får behålla 2000pix;-)

Cezeline sa...

Ja du... Man kan ju undra varför de beter sig på det viset...?!
Visserligen så är det nog bara max 2% av Sveriges invånare som verkligen INTE har någon tv så man kan ju förstå deras misstankar om undanflykter. Det ger dock ingen rätt till att smyga runt och titta in genom fönstren!

Jag ska nog skriva och föreslå denna lösning med frivilliga kanaler nu med detsamma. ;)

bbntr sa...

Har man tv eller dator ska man betala så enkelt är det du får väll springa och tigga av soc som vanligt

vänsterwiki sa...

Bara ignorera det. Polisen kommer inte och de tar inte i sådana saker ens med tång om du inte är minister. Det är bara ett par tre som blir dömda om året och då har de varit lite mer hårdhänta mot smygaren.

De får absolut inte gå in på ställen där allmänheten inte har tillträde. Polisanmäl för olaga intrång om de anmäler för TV-innehav.

Cezeline sa...

Hahaha! Ja, jag får väl springa och tigga av soc som vanligt... :P Tur för mig att jag är så ekonomisk att jag är okänd hos soc. ;) Pucko.