söndag 21 november 2010

Socialen - en räddning för många

Jag slutar aldrig att förvånas över folk. Jag vet inte riktigt om jag fått det att framstå i min blogg att jag är stamkund hos socialen? Isåfall får jag väl förklara mig en aning (inte för att det egenltigen behövs), för jag har enbart varit där en gång för ett par år sedan i samband med skolavslutning och dålig tajming på sommarjobbet. Juni månad är en jobbig månad för oss studenter men jag får det nästan alltid att gå ihop. :)

Socialen är en bra tillgång för personer som har dålig ekonomi och som omöjligt kan få vardagen att gå ihop utan stöd därifrån. Jag känner många som har blivit illa tvungna att söka hjälp där och jag respekterar dem trots det.
Däremot finns det de som inte vill jobba och som enbart kämpar för att få så mycket bidrag som möjligt, och det är galet. Jag känner till några såna personer också men de är inte många.

Jag tycker synd om dig, anonyma person, som har en så dålig attityd till dessa människor, men kan bara gratulera eftersom det verkar som att du haft det tillräckligt bra för att slippa gå igenom dessa jäkla pappersförhandlingar och kämpande för att lyckas betala hyra. :)

Inga kommentarer: