torsdag 9 december 2010

Att rannsaka sig själv

Idag har jag bakat minsann! Både hallonpaj och chokladbollar. Måste ju se till att göra ett så bra intryck som möjligt på skolfolket innan jag slutar. ;)
Jag hoppas inte någon vill ha receptet på pajen bara, det vore lite pinsamt att hänvisa dem till frysdisken i affären. Haha! Men om varken tid eller ork för bakning finns så är snabb-pajerna en perfekt lösning! :)

När jag stod och rullade, rullade och rullade till förbannelse på dessa små bruna delikatesser så kom jag att tänka på en sak. Man hör ofta folk som är missnöjda över hur andra ser på dem.
"Åh, de ser mig bara som ett sexobjekt!"
"Åh, jag får alltid skäll för att andra tycker jag pratar för högt..."
Bla bla bla...

Jag kom fram till en viktig sak: det är du, och bara du, som väljer vilken bild du vill ge av dig själv. Visst kan det bli missförstånd och första intrycket kanske inte blir vad man tänkt sig.
Men om man är den där personen alla ser som ett sexobjekt kanske man borde se över hur man egentligen framställer sig själv. Ser du dig själv som ett sexobjekt? I så fall är det ju inte så konstigt om andra också gör det...?

Den högtpratande typen mötte jag på bussen en tidig morgon. Hon satt några säten bakom mig och pratade med jävligt stora bokstäver så att säga.

"ÅH DÄR KOMMER DEN DÄR GUBBEN SOM SKÄLLDE PÅ MIG HÄROMDAGEN. HAN TYCKTE JAG OCH MINA KOMPISAR VAR FÖR HÖGLJUDDA OCH JAG FATTAR INTE ALLTSÅ. JAG FÅR ALLTID SKÄLL OCH ALLA BARA KLAGAR PÅ ATT JAG ÄR FÖR HÖGLJUDD!!"

Men vaf... Antingen är hon hörselskadad eller allmänt blåst. Förlåt mig, men denna människa har resulterat i tvångstankar...: Jag kan inte åka samma buss som henne om jag inte få stoppa mina hörlurar i öronen! Klockan sju på morgonen är man inte direkt laddad för så höga toner... *s*

Nu är det dags att sova! I morgon gör jag min sista praktikdag på underbara Alsterå. Min lärare från Kalmar kommer och kollar läget dessutom och det känns inget vidare... Nåja, positivt tänkande så ska allt gå som på räls! Hur det än går ska jag åtminstone äta julbord på finresturang med massa härliga vänner på kvällen. :D
XoXo/Cecilia

2 kommentarer:

kultjej sa...

hahahah, de e som du å ja på bussen till skolan då, och hem med för den delen. :P

härliga tider det!

Cezeline sa...

Hahaha, ja jag börjar förstå de arga gubbarna och tanterna mer och mer nu. :P