torsdag 17 mars 2011

Cecilia om konsten att vara oövervinnerlig

Hej på er!
Idag är prinsessan mycket piggare och hade bara 38,4 i feber nu när jag kollade. Hoppas det är på väg att vända nu då!

Jag missar en hel skoldag idag och det känns lite jobbigt. Två grupparbeten jag måste klirra på egen hand alltså och en föreläsning om språk som försvinner. Det känns som om allt ligger på hög och jag vet inte vilken ände jag ska börja i riktigt. Jag känner mig dock ganska motiverad till att göra klart det jag ska nu och tänker försöka plugga så mycket det går medan Kelly jobbar på att bli helt återställd. :)

Igår när jag kom hem från jobbet var Kim här med Kelly. Han hade diskat upp min disk, vikt all min tvätt, plockat och fixat och gjort jättefint här hemma. Jag blev helt chockad, jag menar... Det är inte varje dag man möts av ett välstädat hem när man varit borta. <3

Jag är så trött på mig själv och alla negativa tankar! Jag måste sluta se mig själv som ett tröstpris och börja intala mig om att jag faktiskt är första pris, det bästa man kan ha! Egentligen vet jag ju om det men jag kommer så lätt ur de positiva tankebanorna när jag blir osäker. Och det är när man börjar öppna sig och berätta hur man känner som man gör sig sårbar och får sig själv att framstå som fånig. Mitt mål är ju att alltid verka självsäker och kaxig, det är då jag mår som bäst. Skärpning nu Cecilia! ;)

Jag har kommit på att det inte är andra, utan jag själv som har stått för de där objektstankarna innan. Om man själv ser sig som ett objekt, gör andra det också!
Vissa områden känner man sig säker på och då är det lättare att ta för sig av livet. Vet man att man är duktig på något och när man dessutom får det bekräftat för sig så höjs självkänslan och man känner sig till slut oövervinnerlig. Det är en bra känsla som man borde hålla fast vid! :)

Att falla för någon, att bli kär och att älska är bland det finaste som finns! Men det är också då man börjar fundera över sig själv som person, fundera på vilka sidor hos sig själv som man bör framhäva och vilka sidor man bör tona ned för att lyckas hålla kärleken levande.
Man ska alltid, oavsett vad, vara sig själv och absolut inte ändra på sig för att någon annan vill, det är inte det jag menar. Men man måste kunna anpassa sig för att skapa en bra balans i förhållandet.
Älskar du mig inte för den jag är, är det inte mig du älskar - ett bra ordspråk tycker jag! :D

Nej, jag ska komma på ett sätt att hålla alla negativa tankar ifrån mig och fokusera på allt som är bra istället. Och det är otroligt mycket som är BRA! :D
Det är svårt att formulera sig rätt och få ur sig allt man tänker på ett sätt som inte missuppfattas av er som läser det här...

Idag kommer fina Martina på besök och idag fyller dessutom underbara Nathalie år. Grattis!!! <3
Nu måste jag ta tag i mitt liv och plugga lite så jag kommer ifatt lite med allt jag ligger efter med. Ha en underbar dag kära läsare!
XoXo/Cecilia

Inga kommentarer: