onsdag 10 augusti 2011

Barnens gård

Hej på er!
Tänkte bjuda på lite information, bilder och annat skoj från vår lilla tripp till Barnens gård i lördags. Det låter väl bra? :)
Jag, Kelly och Kim åkte dit med Vickan och Hannes i deras tjusiga herrgårdsvagn och anlände runt elvatiden. Vi möttes av strålande solsken och var spända och förväntansfulla alla tre (ja, barnen undrade nog mest vart de hade hamnat...).

Det visade sig vara ett perfekt ställe för barnfamiljer (ja, även för lekfulla vuxna såklart ^^) !
Poolområdet var ganska stort och anpassat för olika åldrar med allt ifrån barnpooler med enkla rutschkanor, till Tjurfallet där man åker i en jäkla fart på en stor gummiring runt, runt, till höger, runt, runt, till vänster och så ner i vattnet. Skitskoj! :D
Lekytorna var perfekta med eldrivna bilar i form av små lastbilar eller traktorer med släp där barnen kunde åka runt på utformade banor och leka bönder, såhär:
Studsmattor hade de till förbannelse. Jag tror det var åtta stycken på rad och det var helt enkelt bara upplagt för att man skulle kunna hoppa från matta till matta (något man givetvis inte fick göra enligt skylten utanför... *s*). Nåja, både vi och barnen hade jätteskoj på dom! :D


De hade även en pizzabuffé där man fick göra sin alldeles egna pizza till ett någorlunda bra pris! Man fick varsin pizzadeg med tomatsås och en liten bytta med riven ost och sedan fick man gå runt ett stort buffébord och lägga på vad man ville ha. Därefter gräddade man pizzan själv i en av de tiotal pizzamaskinerna som stod uppradade på ett bord. (Stort minus för att de var placerade på sådan höjd att varenda liten unge kunde ställa sig och bränna fingrarna av sig eller helt enkelt klämma handen...)
I övrigt, jäkligt gott! Godaste pizzan jag någonsin ätit tror jag. Kan det bli annat när man får bestämma helt själv? ;)
Glassen var inte heller särskilt dum. Efter badet placerade vi våra söta rumpor i varsin plaststol vid poolen och vräkte i oss. Mums!


Djur hade de förstås också! Vi trampade in till getterna och knäppte av lite bilder:

Och vet ni vad?! De hade ponnyridning också till endast 30 kronor! På cirkus betalar man samma summa för ett varv i den pyttelilla manegen men här fick de rida med säkerhetsväst, ridhjälm och allt ett varv runt i en jättebana. Kul var bara förnamnet antog jag av barnens lyckliga leenden. :)
Lite spex bjöds det ju givetvis på också!
Avslutningsvis sprang vi till sista turen med hölassåkning där vi fick tränga oss ner i ett litet hölass bland en massa annat folk. Jättemysigt!
Efter en traktor puttrade vi bort på en grusväg och upp i en kohage där vi hälsade på jättetjuren Colorado innan vi puttrade tillbaka igen. När tjejen som körde utropade en "bondevändning" så satt jag, som den bonde jag är, som ett frågetecken och var inte ett dugg förberedd på den krängande, flängande sväng hon var på väg att göra. Kelly stod på huvudet med benen rätt upp i vädret och alla skrattade. Kelly också som tur var.
Ja, bondevändningen var nog en av de roligaste upptågen denna dag. :P


Så, vad blev då betyget för Barnens gård undrar ni nog nu?
Och rekommenderar jag det till alla er som aldrig varit där med era barn, syskonbarn, barnbarn eller kompisar?
Ja, absolut! Barnens gård får fem kossor av fem möjliga och jag åker mer än gärna dit igen!
Over and out/Cecilia

Inga kommentarer: