torsdag 26 januari 2012

Att byta körfält i livet

Jag har helt sådär plötsligt bara kommit in på andra tankebanor gällande mitt liv och vad jag vill göra med det. Kanske för att jag varit väldigt skoltrött en längre tid, vad vet jag...
Hur som helst så har jag alltid haft en dröm om att få öppna ett eget litet café/lunchställe/pub, ja, något sådant i alla fall.
Jag har pratat företagsplaner med lite olika vänner som delat mina tankar men det har liksom bara varit löst prat. Nu har jag kommit in på det körfältet igen. Jag vill starta eget företag!
Som jag förstått det så tjänar man inget vidare, man jobbar jämt och har ett enormt ansvar. Alltså inte särskilt stor skillnad mellan detta och att vara lärare som jag nu faktiskt håller på att bli.

Jag ska självklart plugga färdigt, skulle ju aldrig förlåta mig själv om jag hoppade av nu när det inte är långt kvar till mål. Jag vill ju ha den här utbildningen i ryggen samtidigt som att jag skulle vilja prova på lite andra arbetsområden.
Jag kanske är en sån där typ som aldrig blir riktigt färdig...? Jag vill ju lära mig nya saker och utvecklas hela tiden så att sitta fast på ett och samma jobb i hundra år känns faktiskt helt otänkbart för mig. Då skulle det vara ett hell of a job om ni förstår vad jag menar... *s*

Kanske beror den här kluvenheten på att jag fortfarande är ganska ung. Man kanske inte förväntas veta vad man vill av sitt liv just nu? Eller så tillhör jag den stora skaran människor som aldrig riktigt kommer på vad de vill göra.

Nu vill jag öppna eget, vem vet vad jag vill om ett år...?!

En tjej som inte vet vad hon vill


Inga kommentarer: