torsdag 5 januari 2012

Jag orkar inte mer

Jag känner mig så uppgiven, frustrerad och ledsen. Jag vill ha fina, fria och användbara händer igen...
Jag förstår inte varför det ska vara så svårt att bli av med de där jäkla handeksemen...
En klasskompis till mig tipsade om en serie produkter utan färgämnen, parabena ämnen, parfym och konserveringsmedel som hade hjälpt henne att bli av med sina. Så jag åkte och handlade in en stort lager av dessa prylar.

Efter veckor med doftfria (och alla som känner mig vet hur mycket jag älskar sånt som luktar gott!) tvålar, duschcremer, schampon, balsam, ja allt man kan tänka sig, så har jag inte märkt av en enda liten minskning av problemen...
Det enda jag märkt av är att jag inte är precis lika torr i huden och att det inte svider lika mycket i händerna när jag använder produkterna. Så visst är de bra för mig men eksemen blir inte bättre. Gah!

Idag har jag suttit och Googlat på handeksem och fick fram samma åsikt som den sista hudläkaren jag var hos gav mig: eksem går inte att bli av med, man får leva med det.
Känns ju väldigt bra faktiskt...

Jag kan inte göra någonting längre, eksemen förstör mitt liv! Det ser hemskt ut, jag vill inte visa mina händer alls. Jag kan inte baka eller laga mat längre, tack gode gud för gummihandskar!
Jag har blivit expert på att använda högerhanden, det är i stort sett bara den vänstra handen som är drabbad, och jag är ändå vänsterhänt.
Kalla mig gnällig, men du som aldrig haft eksem på din kropp kan omöjligt förstå.
Det enda alternativet just nu är att ringa läkaren och punga ut med stora summor pengar på dunderstarka salvor. Jag måste göra det, annars kommer jag bestämma mig för att amputera mina händer. De går ändå inte att använda längre...

En sak är säker; att åka utomlands är inte längre ett lockande alternativ. Det var där helvetet återvände efter år av endast lindriga besvär...
Tack för mig. Hej.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Kolla www.Dexem.se om du inte redan ha gjort det :)

Cezeline sa...

Tack för tipset! Ska kolla på Apoteket a.s.a.p! :)

citronlime sa...

Jag har också hemska eksem på mina händer och känner så väl igen mig. Det finns inget botemedel :(

Jag tyckte inte att Dexem hjälpte ett dugg, men å andra sidan så har jag lagt ut en halv förmögenhet på olika krämer och salvor.

Jag kan tipsa om silversalva, det gör stor skillnad.
Jag har fått utskriven den starkaste kortisonsalvan, men jag är så EMOT kortison så vägrar att använda den mer än när det är för jävligt (dvs händerna ser ut som djävulens verk).