tisdag 14 februari 2012

En kärleksfull dag

Så var det återigen Alla hjärtans dag. Den där dagen som köpmännen tar allvarligt på, den dagen då folk köper rosor och geléhjärtan till varandra och bjuder varandra på fin middag för att bekräfta sin kärlek.
Jag har hört att dagen kom till för att någon för miljoner år sedan valde att trotsa kejsarens förbud mot att viga unga, just för att han trodde så mycket på kärleken. Och det låter ju som en fin grund till att skapa en sådan dag? :)

Jag har också läst om vad folk helst och helst inte vill ha på Alla hjärtans dag. Nummer ett på listan över vill-ha-saker är en middag på en fin resturang.
Nummer ett på vill-inte-ha-listan är blommor.
Ändå väljer många att köpa blommor och sådant. Jag tycker faktiskt att det duger alldeles förträffligt. Jag skulle bli jätteglad för en bukett blommor. Helst tulpaner kanske eftersom rosor faktiskt är lite tråkigt. Och geléhjärtan. De där underbara, söta, sega små rosa hjärtana som liksom bara glider ner i magen en efter en. Hur kan man inte gilla geléhjärtan?!


Den här Alla hjärtans dag kommer inte firas särskilt mycket. Jag har en tenta på torsdag som måste pluggas till. Borde faktiskt börjat för minst en timme sedan... Jag ska dock göra ett avbrott framåt eftermiddagen och åka till Lilla Bageriet för en fika med söta Jennie. Romantiskt ska det bli! ;)
Jag får väl tända lite ljus vid middagsbordet sedan och lägga pluggandet på hyllan för att göra plats för en film ikväll. Lite soffhäng med de man älskar mest tycker jag är ett perfekt sätt att fira Alla hjärtans dag. <3
För det är ju faktiskt så som alla säger, man kan visa sin kärlek varje dag på året och borde faktiskt inte behöva en särskild dag för att visa den. Har man kärlek i vardagslivet så har man kommit långt.

Jag tänker åtminstone skicka massa kärlek och en stor virtuell kram till alla mina fina vänner och till min underbara familj.
Till Kelly säger jag: utan dig vore jag ingenting. Du är inte bara en fantastisk liten tjej, du är mitt liv. <3
Till Kim säger jag: Jag älskar dig för att du finns, för att du flyttade hit till oss och för att du tillbringar vardagen med mig. Du gör mig ofta galen men mest gör du mig lycklig. ;) Jag älskar dig av hela mitt hjärta! <3

Ha en härlig dag och gör något bra av den!


Inga kommentarer: