onsdag 28 mars 2012

Att tänka utanför påskramarna

Jag har ju dessvärre oturen att vara barnledig över påsk, men vem har sagt att man alltid måste följa högtiderna till punkt och pricka?! Nej vi går mot strömmen och firar påsk en hel vecka tidigare och är lika glada för det. :)

Ikväll har jag och Kelly pyntat påskriset som plockades igår. Fjädrarna fick jag i uppgift att sätta i då Kelly föredrog att titta på Tarzan, men äggen fick jag inte peta på. ;) Kolla vad tjusigt det blev!

En sista finjustering...... och voilá!

Jag hittade några små kycklingar och diverse påskpynt (jag har aldrig pyntat så värst inför påsk innan så utbudet av pynt är ganska futtigt här hemma. Än så länge...) som Kelly sprang runt och placerade lite varstans. Hon är rätt piffig den där lilla fröken och likt en liten primadonna springer hon runt här hemma med pyntet i högsta hugg och flyttar på alla mina saker (till pedanta morsans stora fasa), men vad gör väl det? Huvudsaken är ju att hon har roligt! :)

Vårgardiner pryder numera vardagsrumsfönstren och mina nya illgula påskgardiner sitter uppe i köket. Jag tänker genast på Lotta på Bråkmakargatan när hennes mamma pyntar inför påsk. Ungefär så känns det i vårt kök just nu, det är bara fågelkvittret från den stora fågelburen vi inte äger som saknas... :)

På fredag ska vi måla ägg och på lördag firar vi påskafton och då kommer påskharen (möjligtvis en mindre hårig vikarie...) att gömma ett påskägg fyllt med godis någonstans. Mysigt! :)
Såg i en tidning att det visst kommer vara någon form av påskparad i köpingen på lördag också och det kan ju inte komma mer lägligt!

Vi har planerat att bjuda min familj på påskmiddag på lördag dessutom.
Jag är fortfarande i planeringsfasen och vet inte riktigt vad jag ska bjuda på. Det viktigaste för mig är såklart efterrätten, jag har suttit och tittat bland otaliga recept och kan inte enas med mig själv om ifall jag ska göra semifreddo, key lime pie, påskcupcakes eller påsktårta...? Jag vill ju helst göra allt på samma gång men befarar att jag hade blivit tvungen att bjuda hela grannskapet för att bli av med allt sedan... *s*

Nåja, vi kommer ha firat en ordentlig påsk innan Kelly åker tillbaka till sin pappa, det är då ett som är säkert! :)

Kim är iväg och tittar på fotboll någonstans i närheten och jag sitter här och myser av beskedet om att jag blivit godkänd i hela delkurs 2. Och trots att det kändes hemskt efter omtentan i lördags fick jag tillbaka den idag med betyget GODKÄND.
Ja, jag känner mig rätt bra idag, det behövs verkligen för att hålla glöd i den lilla gnutta motivation som ryms i min kropp just nu...

Sov sött!

Inga kommentarer: