fredag 6 april 2012

Chokladiga påskcupcakes


Inför påskmiddagen med familjen bakade jag och Kelly dessa söta påskcupcakes sprängfyllda med smarrig choklad. Superenkelt och jäkligt gott! :)

Du behöver:
115 g rumstempererat smör/margarin
1 1/4 dl socker
2 lätt uppvispade ägg
1 ½ dl mjöl
2 msk kakao
100 g vit choklad (eller någon annan choklad man tycker om)

Frosting:
85 g rumstempererat smör/margarin
3 dl florsocker
1 msk mjölk
2-3 droppar vaniljessens (funkar också med ett par tsk vaniljsocker om man inte har någon essens)
Små godisägg av choklad med sockeröverdrag
Ett par droppar gul karamellfärg

Gör såhär:
Värm ugnen till 180 grader. Ställ 12 pappersformar i en muffinsplåt.
Vispa smör och socker vitt och pösigt i en stor bunke och tillsätt sedan äggen, lite i taget.
Blanda kakaon i mjölet och vänd ner i smeten.
Hacka chokladen grovt och rör ner i smeten.
Skeda ner smeten i pappersformarna.
Grädda i 15-20 minuter eller tills muffinsen jäst upp och är fasta i konsistensen. Lägg över dem på ett metallgaller för att kallna.

Gör smörkrämsfrostingen: Lägg smöret i en skål och vispa pösigt.
Sikta ner florsockret och rör ihop med mjölken och vaniljessensen/sockret till en jämn smet. Tillsätt ett par droppar gul karamellfärg tills smeten får önskad nyans.

När muffinsen har kallnat: Lägg över frostingen i en spritsstrut med en stor stjärnformad topp och spritsa i en cirkel runt kanten på muffinsen till ett "fågelbo". Lägg ett par chokladägg i mitten på "boet" som dekoration.
Klara att avnjutas! Lycka till. :)

Inga kommentarer: