söndag 6 maj 2012

Baka en tårta och lär sig av sina misstag

I veckan fick jag ett ryck och blev bara tvungen att prova att baka en tårta till fredagsfikat! Och när jag på jobbet fick äran att inventera vid glassfrysen fick jag ju se den ultimata kombon; hallon/saltlakrits! Superspännande att prova det i en tårta och det var precis vad jag gjorde. Kolla in resultatet! :)

 Vaniljbottnar fyllda med hallonmousse och lakritsfluff
 Spacklad med hallonsmörkräm (att färga den rosa var en miss, man kunde ana färgen under det vita locket...)
 Dekorerad med sockerpasta, ett enkelt kantband och rosa rosor även de i sockerpasta
Den var väldigt tung och mäktig i smaken men kombinationen lakrits och hallon är ju (enligt mig) alltid en vinnande kombination! ;D
Man kan se att ytan är lite bucklig men det beror enbart på att jag blev tvungen att ha tårtan i kylen utan sockerpastan över natten (jag hade visst köpt för lite...), så smörkrämen var lite för hård för att kunna slätas till. Men det jag inte visste då, vet jag ju nu och nästa gång kommer resultatet bli så mycket bättre! :)

Inga kommentarer: