torsdag 3 maj 2012

Om att flytta norrut

Idag har vi suttit och planerat för vår lilla minisemester till La Landia med familjen Karlsson/Ljunggren som är här om bara ett par veckor. Tjoho vad skoj det ska bli! :)
Det är en hel del att tänka på när man ska åka iväg i fyra dagar med tre barn. Det är själva resan med alla oväntade stopp som ska planläggas, mat och middagar som ska tänkas ut och annat sånt där viktigt man kanske inte behöver tänka på om man reser utan barn. Fast det är ju planerandet som är själva grejen och jag längtar verkligen efter att få åka iväg hela familjen och (förhoppningsvis) bara ha roligt. :)

Tidigare under dagen hade jag föreläsning i skolan om kontinentalplattorna. Visste ni t.ex. att alla kontinenter suttit ihop för en sisådär 200 miljoner år sedan? Och visste ni att Sverige alltså legat nere vid ekvatorn? Och funderar ni inte på varför vi inte kunde stanna kvar där?! Helt och hållet onödigt att behöva flytta så långt norrut kan jag tycka, för visst hade det väl varit lite härligt med lite fler soltimmar på året? ;)

Jag är i bakartagen dessutom och har fixat och donat i köket en hel massa idag. Jag ville prova att göra cakepops och svängde ihop ett barnsligt enkelt recept som inte tog längre än fem minuter att mixa ihop! Plus lite dekoreringstid såkart. ;) 
Ett paket ballerinakex och 50 g cream cheese var allt som behövdes. Bara att rulla, frysa in en stund, sätta på pinnar, doppa i choklad och dekorera. Voila! Hur gott som helst. 

Ett par glas fyllda med socker fick agera cakepops-ställ i brist på annat

Jag håller dessutom på att göra en flashig, superspännande tårta som vi ska provsmaka i morgon och först då får ni se bild och information om diverse innehåll. ;)

Hoppas ni också haft en härlig dag i solen!

Inga kommentarer: