söndag 28 oktober 2012

Att fylla på med positiv energi

Jag brukar läsa Spiderchicks blogg och förundras över hennes förmåga att alltid vara så påhittig i allt hon skriver. Hon verkar vara en positiv människa helt enkelt!
Positiv - det är något jag verkligen skulle vilja vara lite oftare! Utåt sett har jag absolut inga som helst problem med att vara positiv och glad, och det är så jag tror att de flesta uppfattar mig. Men i mitt hem... My gosh, där är det en helt annan person som visar sig. Där är jag ofta negativ och tyngd. Jag vet inte om det beror på att jag är totalt genomfalsk när jag är ute bland folk, om mitt hem påverkar mig negativt eller om jag bara inte orkar vara så jäkla positiv dygnet runt?!

Att jag skulle vara genomfalsk känns inte alls träffande. Jag ser inte mig själv som en särskilt falsk person överhuvudtaget... Men de två andra alternativen känns ganska riktiga. Jag kan ibland känna att det räcker med att komma innanför dörren för att slås omkull av negativa tankar och känslor. Visst vore det underbart att få komma hem och LADDA batterierna istället för att TÖMMA dem?! Det är förmodligen så det ska vara, men hur kommer man dit?

Det där med positiv energi är något jag tycker är jätteviktigt! Det är viktigt att omge sig med människor som utstrålar positiv energi för att man ska må bra och det är viktigt att ägna sig åt saker man tycker om och blir lugn av, för att fylla på med positiv energi. 
Att komma ut i naturen får mig att må riktigt bra och jag brukar känna mig avslappnad och glad när jag spenderat en stund bland träd, mossa, bark och fågelkvitter. Något jag antar att jag delar med många... :)
Att spendera en kväll på dansgolvet gör mig jättelycklig och jag kommer alltid hem med fulladdade batterier trots tunga ben och fötter.
Att baka och få utrymme till att vara kreativ är också något som ger mig positiv energi.

Och på tal om att baka så vill jag bara visa upp mitt bidrag till Kims systersons 3-årskalas idag! :) Jag lovade att baka en tårta och favoriten är Blixten McQueen. Hjälp! tänkte jag som aldrig gjort en figurtårta och aldrig ens gjort en enda ynka marsipanfigur. Men efter att ha googlat på bilder och fått en massa inspiration blev resultatet det här:


Säga vad man vill, men jag är jättenöjd! :) Hur den smakade har jag ingen aning om eftersom vi åkte hem innan tårtan serverades med jag håller tummarna för att den var omtyckt. Den var fylld med mjölkchokladganache och glasscreme och det låter ju gott i alla fall. :)

Btw. I lördags fick jag tag i en tidning, slog upp Mönsteråssidan och fick se... Mig själv ta ton i ful-profil!! Jag hade fått en helt egen liten bild, tillhörande bildtext med namn och hela baletten! Och så blev jag tvungen att stå med min mindre smickrande profil mot kameran. Jag vet, superlöjligt ju, men när man väl får chansen att vara med i tidningen (för jovisst, jag gillar det faktiskt!) så hoppas man ju på att bli någorlunda snygg på bilden... ;)
Nåja, det var ett reportage om Mönsteråskören i Körkampen och grejen är ju att vi ska värva publik och se till att kamma hem vinsten. Så in på Sandras hemsida med er och kolla priser. Se till att var där, lyssna och rösta (helst på oss såklart) lördagen den 10 november! :D

Nu är det dags att ladda upp för en lång morgondag med böckerna som enda sällskap! 
Godnatt!

Inga kommentarer: