tisdag 7 oktober 2014

Det där med att veta vad man vill

Nu sitter jag här i min soffa, framför en ny säsong av The Big Bang Theory med en kopp kaffe och tända ljus i hela lägenheten. Regnet smattrar mot rutorna och det låter nästan som om vinden ska slita tag i vartenda hustak vilken sekund som helst. Tur att jag bor på bottenvåningen. ;)
Jag borde egentligen sitta i mitt kök och göra sockerfigurer till en bröllopstårta, eller åtminstone ta hand om mitt tredje diskberg för dagen. Jag saknar verkligen att ha diskmaskin... Men efter två nästintill sömnlösa nätter finns det inte ens en gnutta energi och motivation till det. Jag struntar i mina måsten och stressar på i morgon istället. Jag och planering är inte bästa vänner...
 
Det enda som saknas just nu är en trygg famn att krypa upp i. Just nu börjar den där längtan bli lite mer påtaglig. Att få ha någon vuxen att prata med om kvällarna när barnen somnat. Någon att dela den där kaffekannan med. Någon att skratta tillsammans med eller att bara kunna sitta alldeles tyst bredvid...
Jo, jag längtar efter kärlek. Trots att jag är självständig och klarar mig bra på egen hand, är det ju inget vidare att vara själv jämt.
 
Jag har funderat jättemycket på vad man egentligen förväntar sig av livet, och av kärleken i synnerhet. Jag läste någonstans att du aldrig ska förvänta sig att någon annan ska göra dig lycklig. Att du är fel ute om du sitter i ditt förhållande och är missnöjd över att din partner inte gör dig lycklig. Självklart kan det ju vara så också, det finns många sidor på livets tärning. ;)
Men själva grejen i den där artikeln var att du måste försöka hitta en person som du vill göra lycklig för resten av ditt liv. Att du får ut din egen lycka genom att se din älskade lycklig. Då går det visserligen inte att leva ihop med någon som själv sätter sin egen lycka först. För då blir du förmodligen inte vidare lycklig i alla fall...
 
Det allra bästa med att ha vandrat in på "fel" väg i livet några gånger, är ju att man lär sig otroligt mycket om sig själv. Om vad man vill ha och vad man inte vill ha. På gott och ont förstås, för det där Inte-listan tenderar att bli rätt så lång i jämförelse med Vill ha-listan... *tss*
Det viktigaste för mig är att hitta en "man". En vuxen kille som är trygg i sig själv. Någon som klarar sig själv och som vet vad det innebär att ha barn.
Någon som inte måste trycka ner andra för att framställa sig som en bättre person. Som vill ha mig precis som jag är, trots att jag tycker om att klä upp mig, sminkar mig varje dag och älskar att prata med folk. Någon som vågar lita på mig och som respekterar mina vänner, oavsett den egentliga åsikten. Som inte tar min självständighet som ett hot mot sin manlighet.
Någon som kan älska mig utan att kräva en massa tillbaka. Som litar på att jag älskar, även om jag inte säger orden tio gånger varje dag, ibland drar mig undan eller inte har lust att kramas hela tiden.
 
Jag vill ha någon som kan stå som en trygg klippa i min tillvaro, som drar ner mig på jorden när jag fladdrar iväg i alla känslor och tankar. Någon jag kan anförtro mig åt, utan att behöva vara orolig för att det kommer att hugga mig i ryggen i slutändan.
Jag vill ha någon jag kan skratta med. Ofta. Någon som hellre pratar än bråkar och som respekterar att människor måste få ha rätt att tycka olika.
Kort och gott - kärlek, trygghet, respekt, tillit och förtroende. Utan dessa byggstenar rasar allt samman till slut.
 
Med de orden tar jag natt, släcker alla ljusen och bäddar ner mig i min säng med hopp om fler timmars sömn för både mig och min lilla sjukling. Det behöver vi båda två.
 
En styck krävande morsa i en klassisk spegel-selfie-på-offentlig-toalett.
 
En styck dotter i en så-vacker-så-jag-dör-bild hos sin mormor och morfar. Min syster brukar styla om henne och öva med sin systemkamera. Inte mig emot, för jag behöver ju aldrig gå till fotografen för fantastiska bilder. ;) 
 
 En styck febrig son kom springande med Kellys glittriga diadem i högsta hugg. Han vart väldigt bestämd och ville prompt ha sina gyllene lockar uppsatta, precis som syrran. :)
 

Inga kommentarer: