tisdag 7 april 2015

Att få nytt perspektiv på livet

Igår svamlade jag något om att jag inte är så förtjust i godis. Jag tar tillbaka det! Ikväll ÄLSKAR jag godis! Jag var godissugen så till den milda grad att jag var på vippen att tömma mina barns påskägg, tills jag hittade en påse Tutti Frutti. Tur för dom...
Nu sitter jag alltså här, med lite dåligt samvete, kinderna fulla av Tutti Frutti-godis och tittar på ett gäng unga bönder på 4:an. Ja, för Telia bestämde sig för att plocka bort 5:an - min favoritkanal, så det finns inte längre något intressant att titta på. No more Big Bang Theory för mig alltså, och jag gråter blod! Nästan...
Men jag får väl se det positivt - hade inte Telia plockat bort min älskade kanal så hade jag heller inte suttit här och noga övervägt att flytta till landet, skaffa en flock kossor och bli bonde på heltid. Så, tack Telia för att ni ger mig lite perspektiv på livet!

Idag på morgonen var Kelly inte alls lika pepp på att åka hemifrån för att spendera sin dag på fritids, som jag var för att få åka till jobbet. Hon tyckte att det var orättvist att hon inte fick ha påsklov. Och när jag hämtade henne och vi var tvungna att gå hem direkt för att laga middag istället för att vara kvar ute och leka (jag hade stängning idag vilket innebar att jag var på fritids vid halv sex) undrade hon missnöjt och högljutt - och nu citerar jag - "varför vi aldrig kan göra något roligt för en gångs skull?!"
Jadu, min kära. För det första så har man inte lyxen att unna sig en veckas ledighet, hur mycket man än vill, när man är ensamstående. Och särskilt inte när man precis varit tvungen att vabba i nästan två veckor. DÄRFÖR måste du vara på fritids istället för att vara hemma och ha påsklov som "alla andra".
Och för det andra så har jag nog inte riktigt förstått hur otroligt tråkigt vi måste ha hela tiden...
Jag gav ett omoget och enormt opedagogiskt svar på den sistnämnda frågan: Du får väl flytta hem till din pappa istället, så slipper du ha så jäkla tråkigt!

Jag vet, jag vet... Man SKA inte säga såna hemska saker och ge sina barn så dåligt samvete som de får av ett så opedagogiskt uttalande. Men ibland, och särskilt när man har PMS, så brister det och man blir rentav ledsen när inget man gör verkar räcka till - trots att man försöker så gott man kan... Och då blir det lite fel ibland.
Vi lär inte hinna med så mycket roligt på påsklovet, men på fredag kväll har jag lovat att vi ska gå på bio, Kelly och jag. Den nya barnfilmen Home visas här i Mönsterås och Kelly är eld och lågor. Det är tur man kan göra henne nöjd ibland i alla fall... ;)

Nu är godispåsen och bondeprogrammet slut och jag borde väl helt enkelt ge upp för idag...
Godnatt!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Om Telia inte hade plockat bort 5:an så kulle du sitta där och fundera på att flytta till USA och plugga?

Cecilia Brötte sa...

Haha, ja det hade nog passat mig bättre än att bli bonde! :P