onsdag 22 april 2015

Korkade människor med korkade åsikter

Jag pratade med en kille en gång, som sa åt mig, att om jag trodde att mina barn hade det bättre ihop med en utarbetad singelmamma (än med honom, eller vad?) som inte sätter sina egna behov före andras, så hade jag fel.

Ja, precis så sa han. Han fick en fet utskällning och så pratade vi inte med varann igen.
För en sak ska man veta, att man talar inte om för mig vad som är bäst för mina barn - om man inte känner mig riktigt jäkla bra. Då, och endast då, har man rätt till att ha en åsikt om mig och mina barn.

För det första, jag ser mig inte som en utarbetad singelmorsa. Jag är en arbetande morsa på egen hand. Det är en jäkla skillnad! Jag sitter inte och tycker synd om mig för att jag är själv med mina barn. Tvärtom, jag gillar det! För vad är det som säger att jag skulle känna mig mer avslappnad tillsammans med någon?! Då ska det ju vara någon som verkligen passar in i livet redan från början - någon som har en given plats i tillvaron.
För det andra, självklart sätter jag mina egna behov högt på prioriteringslistan. Just nu, när mina barn är små och behöver mig, så har dom såklart en given förstaplats. Det är mitt ansvar, min plikt, att dom har det bra. 

Det var nog ett av de mest korkade pikarna jag fått genom livet. Det märkligaste med det hela var dock, att samma kille (med dessa starka åsikter om mina prioriteringar kring barnen) hade egna barn på halvtid, men tyckte att om han träffade den stora kärleken så skulle han inte dra sig för att flytta ifrån dom. För han kan ju inte bara tänka på barnen och det hade bara gynnat dom att ha en lycklig farsa i alla fall.

?!

Vart sätter man sina barns behov när man resonerar så? Hur kan man tycka att det är okej att säga upp föräldraskapet bara för att man träffar någon?! När är det någonsin okej att säga upp föräldraskapet för den delen...?
Självklart ska man ju kunna starta upp ett liv tillsammans med någon, men då ser man väl till att det fungerar med livet man redan har?!
Vad säger man till sina barn? "Ledsen ungar, pappa har träffat en ny tjej så nu får ni bo hos mamma. Men det är lugnt, pappa kommer vara jättelycklig så då blir ju ni också lyckliga!"
Totalt idiotiskt. Jag skulle aldrig, aldrig, aldrig kunna satsa på någon som resonerar så jävla korkat. Någonsin.

Over and out.

Inga kommentarer: